Alegerea materialelor pentru confectionarea hainelor

22/02/2021
Manage

Alegerea materialelor pentru confecționarea hainelor

Alegerea materialelor este, poate, cel mai important pas atunci când se dorește confecționarea unei piese de îmbrăcăminte. O alegere greșită poate duce la eșuarea întregului proiect! De aceea, trebuie să se țină seama de mai mulți factori: destinația piese de îmbrăcăminte, sezonul pentru care se dorește a se purta, vârsta purtătorului, etc. Toate aceste elemente, aparent nesemnificative, devin foarte importante în acest context.

Când vine vorba de haine, există două posibilități: fie v-ați îndrăgostit de un anume model și aveți nevoie de materialul potrivit, pentru ca haina să iasă perfect, fie v-ați îndrăgostit de un anumit material și aveți nevoie de un model potrivt, pe care să se plieze la perfecție.

De regulă, modelele existente pe piață va spun exact cu ce fel de materiale pot fi realizate. Chiar dacă se mai poate devia, uneori, de la acest principiu, de regulă, modelele merg, fiecare în parte, pe un anumit tip de material textil, care are caracteristici proprii – greutatea țesăturii, elesticitatea și modul în care cade, etc – astfel încât completează, în mod fericit, designul.

Diverse piese de îmbrăcăminte arată foarte bine, dacă sunt confecționate dintr-un anumit tip de material, care se așează cel mai bine. De exemplu, pantalonii pot fi confecționați din stofă ușoară din bumbac, pentru vreme mai călduroasă, sau din denim, flannel sau lână, pentru vreme mai rece; fustele se așează bine, dacă sunt confecționate din stofă, raiat, denim, tricot sau stofă ușoară din bumbac; cămășile pot fi fabricate din pânză, raiat, tricot, mătase, satin, bumbac sau lână, iar rochiile - din bumbac, voal, tricot, pânză subțire, mătase, satin, catifea, și altele.

Acestea ar fi câteva indicii generale, referitoare la alegerea celor mai potrivite materiale pentru diverse tipuri de haine. Dacă aveți dubii în alegerea materialului perfect pentru o piesă de îmbrăcăminte perfectă sau dacă sunteți începători în acest domeniu, cel mai bine este să va consultați cu un specialist care să va poată oferi îndrumarea necesară.

 

Comments

No posts found

Write a review