Consolidarea
industriei fashion
în Republica Moldova

Asociația Patronală a Industriei Ușoare (APIUS) este dedicată dezvoltării competitive a industriei ușoare, reprezentând nevoile comunității producătorilor locali de îmbrăcăminte, tricotaje, articole din piele, încălțăminte și accesorii.

Află mai multe

Istorie

Din 2012, Asociația Patronală a Industriei Ușoare și-a consolidat capacitatea cu suportul partenerilor strategici USAID, Guvernul Suediei, UK Aid și CBI. La fel, din 2014, APIUS și-a consolidat colaborarea și parteneriatul cu Agenția de Investiții a Moldovei, obținând sprijin pentru accesarea a peste 40 de expoziții și târguri internaționale.

La 6 noiembrie 2016, Republica Moldova, reprezentată de APIUS, a devenit membru al Consiliului European al modei (EFC).

În prezent, membrii APIUS acoperă toate segmentele activității industriei ușoare locale: îmbrăcăminte pentru femei și bărbați, îmbrăcăminte pentru copii, lenjerie, încălțăminte, articole din piele și accesorii.

Misiune

Misiunea APIUS este de a reprezenta, promova, susține și apăra interesele economice, tehnice și juridice comune ale membrilor, reprezentanților industriei ușoare, prin creșterea competitivității acestora pe piața locală și internațională.

Viziune

Viziunea noastră este de a crea o industrie a modei mai puternică în Moldova prin creșterea valorii adăugate a produselor de modă locale și răspândirea etichetei “Made in Moldova” în toata lumea.